7 Haziran 2012 Perşembe

Önemli tavsiyeler 1

Tekrar merhaba,

Eğer diğer yazılarımı okuduysanız yurt dışı eğitim ve yaşam hakkında epey bir fikir edindiniz demektir. Bu yazı serisinde ise sizlere küçük ama dikkate alındığında hem işlerinizi kolaylaştıracak hem de daha az masraf etmenizi sağlayacak bilgiler vereceğim.


Bu bilgi yurt dışına ( neresi olursa olsun ) dil eğitimi için gidecekler içidir. Arkadaşlar eğer ingilizceniz iyi değil ve yurt dışına gidip sıfırdan başlayacaksanız size bir tavsiyem var. Gitmeden önce oturup çalışın veya fiyatı uygun bir kursa yazılın. Bu sayede en azında orta seviyeye kadar yükselmeyi sağlayın. Bu çok zor değildir. Hem de yurt dışına göre daha ucuza gelir. Yurt dışına gidip "beginner" seviyeden başlamak size hem para hem de zaman kaybettirir. Dil okuluna gittiğinizde ilk gün seviye tespit yapılır ve sınıfınız belirlenir. 

Çoğu kişi gibi sizinde grameriniz iyi ama anlamada sorun yaşıyorsanız, yine gitmeden önce vaktiniz var ise bol bol ingilizce alt yazılı film ve/veya dizi izleyin. 

Yani oraya gidip evde kapanıp ders çalışmak yerine burada eksiklerinizi tamamlayın. Yoksa ne fark eder orada ya da burada olmak. Unutmayın yurt dışı ile buranın farkı ingilizce kursları değildir, sınıf eğitimi değildir, oturup ders çalışmak değildir, sadece ve sadece dışarı çıktığınızda ingilizce konuşmak zorunluluğudur. Bu da sizi ingilizce konuşmaya ve anlamaya çalışmaya zorlar. Eğer dışarı çıkıp insanlarla sosyalleşmiyorsanız gittiğinize değmez. 

Bir çok arkadaş edindim yurt dışında, Türk ve yabancı uyruklu. Bazıları 3 yıl veya daha fazladır orada yaşıyor ve eğitim almaya devam ediyorlardı ama ingilizce konuşma ve anlama seviyeleri çok düşüktü. Çünkü bu arkadaşlar Türk kebapçılarda, yabancılar ise kendi milletinden insanların yanlarında çalışmakta idiler. Sonuçta ingilizce seviyelerinin ilerlemesi çok çok yavaştı.

4 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. tessekkur ederim.bilgilerinizle insanlığa ışık tutuyorsunuz:)şaka bir yana gerçekten keyifle okurken planlarımıza yön verme çabaları içinde bize destek olan yazılarınızı içten yazdığınızı görerek daha bir seviniyor insan.
    birkaç soruma da yeni bir yazınızla cevap verirseniz sevinirim
    şuan hala avustralya da mısınız.donmek konusuna nasıl bir gözle bakıyorsunuz.suan au da iseniz neişle uğraşıyorsunuz.
    ev araba alım fiyatları nasıl.motor yada araba almak astarında pahalıya gelir mi türkiyedeki gibi.yıllık vergiler nasıl.toplu taşımaya göre karşılaştırırmısınız.
    heryer asyalı,hintli dolu olduğundan dolayı yaşam nasıl etkilenir.avustralya ya gidip hindistana yada guney kore ye gitmiş gibi mi oluyor insan.
    cok teşekkur ederim.herkese iyi yaşamlar.

    YanıtlaSil
  3. iyi gunler herkese ve bu yazılarla bize yardımcı olduğunuz için size cok tesekkur ediyorum.oldukça faydalı bilgiler veriyorsunuz.tesekkur ederiz

    YanıtlaSil
  4. Eğitim konusuna katılıyorum. Bende İngiltere de dil eğitimi aldım ve elementary den başladım. Keske turkiye de en azından upper yada intermediate olsaydım. sıfırdan kesinlikle gitmeyin. Hem diğer arkadaşlarla iletişim kuramıyorsunuz mecbur turklerle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Hem para hemde zaman kaybediyorsunuz. su an turkiyede dil eğitimine devam edeceğim. Kısmetse Avustralya düşünüyorum. Güzel yazı teşekkürler.

    YanıtlaSil