3 Haziran 2012 Pazar

Göçmenlik

Merhaba, bugün göçmenlik hakkında bilgi vereceğim. Avustralya her yıl göçmen alan bir ülkedir. Belirli koşulları sağlan adaylar başvuruda bulunabilirler. Bu koşullar nedir? İşte cevabı,

Avustralya her yıl ihtiyacı olduğu meslekler listesi yayınlamaktadır. Bu liste her yıl temmuz ayında gözden geçirilip güncellenmektedir. 1. şart mesleğinizin bu listede yer almış olmasıdır. En son yayınlanan listeye ulaşmak için 


http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1-2.pdf sitesine girin. Mesleğinizin schedule_1 de olması gerekmektedir. Schedule_2 de bulunan mesleklere sadece sponsorlukla başvuru hakkı tanınır.

Bunun dışında başvuru tarihinden önceki 2 yıl içinde mesleğinizle alakalı bir işte toplamda 1 yıl çalışmış olmanız veya Avustralya'da 2 yıl eğitim( dil eğitimi hariç) almanız gerekmektedir. 

Ayrıca IELTS sınavından her branş olmak üzere minimum 6 puan almanız gerekmektedir.  Son olarak 

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-fact.pdf sitesinde bulunan puanlamaya göre mininum 65 puan almanız gerekmektedir.

Devam edeceğim..




www.shop4bag.com
www.georgiabags.com/

9 yorum:

  1. ben tekstil teknoloji yada tekstil ögretmenliği bölümünden mezunum ve 1 yıl çalıştım. ama listede tekstille ilgili bir bölüm yok, :( göçmelik şansım gözükmüyor değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Evet maalesef, zaten tekstil sanayisi yok diyebilirim, hepsi yurt dışından ithal geliyor.

    YanıtlaSil
  3. iyi aksamlar ben dis teknisyeniyim.ama ingilizce sifir orda bir arkadasim var davetiye gondercek.turist olarak oraya gidip sonra ordaki avukat avustralyada kalmam icin bir seyler yapabilirmi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben avukatim. Boyle yapan bie aile ile yeni tanistim ama malesef 2 seneden sonra tekrar turkiyeye gonderildiler. Yollari var ama hic birsey garanti degil. Buraya gelmemin en kolay yolu evlilik. Benim sasirdigim turkiyede guzel mesleginizi birakip burda ne yapmayi umit ediyorsunuz. Burda cok tanidiklarim var turkiyede guzel meslegi olup burda omru fabrikalarda gecen, ilk basta kendi babam. Bir daha dusunun derim cunku hic birsey kolay degil bu hayatta

      Sil
    2. Merhaba , öncelikle Avustralya' da mesleğiniz çok değerli ve gelirinde yüksek. Ama orada kendi mesleğinizi yapabilmek için 1. ingilizce iyi olacak, 2. çalışma hakkına sahip olacaksınız, 3. diplomanızın orada tanınması gerek. örneğin bir doktorla tanışmıştım, çalışabilmek için 2-3 senelik bir eğitim alması gerekmiş. bu süreçte göçmenliğe de başvurmuş. şuan göçmenliği kabul edilmiş durumda ve kendi mesleğini yapıyordu. sizin için süreç nasıl olur o konuda çok bilgim yok ve çoğu danışmanlık firmasının da yeterli bilgiye sahip olduğunu sanmam. turist vizesi ile sanırım 6 ay kalabiliyorsunuz süre sonunda ülke dışına çıkmanız gerek. daha detaylı bilgi için Ankara'da ki Avustralya ofisini arayabilirsiniz. Türkçe destekleri de var.

      Sil
    3. Orada Türk diş hekimleri de var, onlarla görüşüp mesleki çalışma koşulları ve iş bulma konusunda da bilgiler alabilirsiniz.

      Sil
  4. yorumuz icin tesekkurler.turkiyede bu meslegi bilmediginiz icin yorum yapmaniz normal..fakat birincisi ben turkiyede yasamiyorum 8 senedir arnavutluktayim.ve cokguzel kazandimkendi is yerimvar.eger turkiyede olsa idim hala kredi karti borcu oduyo olurdum ve ay sonunu zor getirdim 3000tl maas ile hesab edin ...suan bile tatile gidiyorum istanbula malesef memleket tam bi soygun yeri olmus.bir otopark orta koyde 15 tl..daha nedeyeyim.ben daha cok cocuklarimin gelecegini dusunuyorum ve cok guzel ingilizce konusmasini istiyorum biz yapamadik bari onlar okusun..kararsizim ingiltere ve avustralya ve amerika arsinda ama eninde sonuda birine gidecegim hic birsey olmadi dil okulu yolu ile gitmek istiyorum..acaba avukat bey size msn adresimi yazsam gorusurmuyuz eklermisiniz beni ..memorydental@msn.com..

    YanıtlaSil
  5. avukat bey hayat hic bir yerde kolay degil..ama her zorlukta allahim her zaman bir kolaylik verir..ben buna cok inanirim.cok guvendigin bir insan sana gurbette yarim yamalak yardim ederken.hic ummadigin tanimadigin ustelik yabanci bir insan sana akrabanin yapmadigi yardimi edebilir..onemli olan insanin karsina yardim sever iyilik sever bir insanin cikmasidir...ve bu insanlar mutlaka amerikada da avustralyada da ingilterede de vardir ..onemli olan seninde yada benimde iyi insan olmamdir..

    YanıtlaSil
  6. iyi günler ben ship officer ım bu pozisyonda listde iş var
    benim sorum perth yasam sdyney deki gibi pahalı mı? biraz daha ucuz olarak duydum.
    dilokuluna gelip sonra orada kalıp üstüne master da yapabilrim aus da kalma olasolığım nedir kendi mesleğimide
    yıllık maliyetim nekadar olur yaklasık perth de dilokulu ile
    bu arada part time çalısabilirmym
    daha öncesi sdyney geldim bobdi beach süperdi =)
    simdiden cok sağolun

    YanıtlaSil