3 Aralık 2019 Salı

Avustralya Sydney’e kısa bir bakış ( güncel )

Sydney’e kısa bir bakış

Sydney zengin çok kültürlü nüfusuyla Avustralya’nın en kalabalık şehridir. Yurtdışı eğitim olanakları açısından önemli şehirlerden birisidir. Her yıl 50.000’den fazla uluslararası öğreciyi kabul eden Sydney dünyadaki en iyi öğrenci şehirlerinden biri olarak kabul edilir. New South Wales eyaletinin başkenti olan Sydney ‘de 4,5 milyon insan yaşar. Liman şehri olarak bilinen Sydney gezegendeki en önemli ikonik yapılardan biri olan Sydney Opera Binası’na ev sahipliği yapmaktadır.


Sydney’de Eğitim

Sydney’de bulunan yüksek öğrenim kurumları mühendislik, bilgi teknolojileri, ticaret, ekonomi, mimarlık, hukuk, bilim, sanat, psikoloji ve sosyal bilimler gibi alanlarda dünyadaki en iyiler arasındandır. Lisans ve Yüksek Lisans dereceleri açısından pek çok seçenek mevcuttur. Öğrencilerin bağımsız öğrenme tekniklerini geliştirmelerine yardımcı olmaları ve araştırma faaliyetlerine ağırlık vermeleri açısından üniversiteler herkese açık ve samimi bir akademik ortam sunar.

Bazı üniversiteler online öğrenim kaynaklarıyla uzaktan eğitim yoluyla diplpma vermektedir, diğer yandan özellikle sanat alanında yıl boyunca çok geniş bir yelpazede kısa süreli kurslar bulabillirsiniz. Öğrenciler üniversiteler içinde ve çeşitli destek birimlerinde öğrenci aktivitleri, oryantasyon, seyahat ve işe hazırlık atölyeleri gibi nitelikli imkanlara erişim sağlayabilirler. 

Kariyer

Sydney’de kariyer imkanları

Sydney’in gelişen ekonomisine en fazla katkı sağlayan endüstriler bankacılık ve sigortacılıktır. Telekomünikasyon, bilgi teknolojileri, profesyonel hizmetler, inşaat ve gayri menkul ise yüksek istihdam oranı açısından diğer önemli sektörledir.
Woolworths, Westpac, Qantas, Fairfax Media, the Commonwealth Bank, Optus, Macquarie Group, David Jones, Pfizer, Boeing, Merck & Co, Rolls-Royce, Intel, Cisco Systems, American Express, Yahoo, IBM, Philips ve Vodafone gibi çok uluslu şirketlerin local ofisleri ve dünya çapında isim yapmış pek çok Avustralya firması Sydney’de faaliyet göstermektedir.

Yaşam

Sydney’de şehir yaşamı

Sydney’de her zaman yapacak bir şeyler bulabilirsiniz, yeni yerler keşfedip görmek ya da güzel bir restoran ya da pub’da keyifli bir akşam yemeği ya da içki içebilirsiniz. Görülecek pek çok farklı ve göz alıcı yerler arasında Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge, Watsons Bay, The Rocks, Sydney Tower, Darling Harbour, Royal National Park,  Australian Museum, the Museum of Contemporary Art, Queen Victoria Building, Taronga Zoo, Bondi Beach, Blue Mountains, Sydney Olympic Park, ve Aquarium en popüler olanlarıdır.
Art Gallery of New South Wales ve Royal Botanic Gardens’ı ücretsiz gezebilirsiniz. Kings Cross bölgesindeki The Stables Tiyatrosu, gerçekten de ne kadar isterseniz o kadar ödeyerek bir oyun izlediğiniz ve (pay-what-you-can Mondays) “ödeyebileceğin kadar öde Pazartesileri” olarak adlandırlan etkinliğe ev sahipliği yapar.

Sydney’in sayısız müzk ve konser etkinliğinin gerçekleştiği canlı bir gece hayatı vardır.; size hitap eden en uygun barı bulabileceğiniz bir zenginliğe sahiptir. Genel olarak şarap barı, kokteyl barı, spor barı ve teras barı olarak sınıflandırılabilirler.

Benzersiz doğasını ve vahşi yaşamını keşfedip keyif almadan Sydney’e yapılcak herhangi bir seyahat eksik kalacaktır.  Koala ayılarını yakından izleyebilceğiniz ve yabani kangruları görebilceğiniz belirli bölgeler mevcuttur.

Ulaşım konusunda da Pazartesi – Cuma günlerinde 9.30 – 15.30, Cumartesi ve Pazar günlerinde 9.30 – 18.00 arasında ücretsiz otobüs servisleri vardır.

Sydney’de uluslarası ortam

Gezegendeki en kozmopolitan şehirlerden biri olan Sydney çeşitli etnik topluluğa ev sahipliği yapar; Sydney’de yaşayanların üçte birinin doğum yeri yurt dışıdır. Farklı ülkelerden pek çok insanla her an karşılaşma şansına sahip olduğunuz Sydney’in yabancı nüfusunun çoğunluğu Yunanistan, Hong Kong, Güney Kore, Filipinler ve Hindistan’dan gelenler oluşturur.Uluslararası iş ilişkileri için ideal ortama sahip Sydney farklı endüstrilerde iş hizmetleriyle önemli finansal merkezdir.

İklim

Sydney tropik iklime yakın nemli bir iklime sahiptir. Yazlar genelde ılımandır ama bazen çok sıcak olabilir. Kışlar yumuşak geçse de tüm yıl boyunca sağanak yağışlar nedeniyle çoğu zaman yanınızda bir şemsiye taşımanız gerekebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder